7 syytä juoda kookosvettä

Coconut-Water

Kuva: fitlife.tv

Kookos on huikea trooppinen hedelmä. Se maistuu hyvälle ja on sen lisäksi vielä todella terveellinen. Hedelmäliha on pehmeää ja maukasta sitä voidaan sekoittaa smootheihin tuomaan niihin kermaisuutta.

Kookosmaito on loistava maidon korvike. Kookosöljyllä on satoja erikäyttömahdollisuuksia ja hyötyjä.

Kookosvesi

Kookosvesi on terveellinen juoma, jonka suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme, sillä kookosta pidetään yhtenä superfoodeista; auttaa nesteytyksessä, painonhallinnassa ja yleisessä terveydessä ja energiassa. Kookosvettä saat suoraan kookospähkinästä tai valmiiksi pullotettuna.

1. Auttaa painonhallinnassa

Kookosvesi on vähäkalorinen, kolesteroliton, 99% rasvaton ja vähähiilihydraattinen juoma. Niille, jotka haluavat painonsa putoavan, kookosvesi tarjoaa oivan lisän veden ja teen rinnalle.

2. Parantaa ruoansulatuksessa ja ruoan imeytymisessä

Bioaktiiviset entsyymit itseasiassa parantavat ruoansulatusta ja helpottavat ravinteiden imeytymistä. Sen vuoksi saat maksimoitua edut muista smoothien/juoman ainesosista.

3. Makeuttamaton, silti makoisaa

Kookosvesi on makeuttamaton eikä siihen on lisätty lisäaineita. Se on hyvä pohja smootheihin ja virkistää kuumana päivänä.

4. Luonnollisesti nesteyttävä

Koska kookosvedestä 94% on puhdasta vettä, nesteyttää se kehoa todella hyvin. Korkean vesipitoisuuden lisäksi kookosvedessä on mukana elektrolyyttejä, jotka auttavat kehoa nesteytymään nopeammin. Elektrolyytit parantavat hermoston toimintaa.

5. Täydellinen urheilujuoma

Veden ja elektrolyyttien lisäksi kookosvesi on hyvä B­vitamiinien ja kaliumin lähde. Se on luonnollinen isotoninen (sokeri­ ja kookosvesi sopii hyvin smootheihin ja mehuihin, sillä sen toisin kuin suurin osa muista kauppojen juomista, puhdas mineraalipitoisuus vastaa elimistön arvoja) juoma, joka sisältää kalsiumia, magnesiumia, fosforia ja natriumia niiden luonnollisessa muodossa. Kookosvesi sisältää myös entsyymejä ja aminohappoja, joita keho käyttää energiantuotannossa ja palautumisessa liikuntasuorituksen jälkeen. On myös todettu, että kookosvesi estää kramppien ja kouristusten syntyä lihaksissa.

6. Pitää sinut nuorekkaana

Kookosvedessä on antioksidantteja, jotka auttavat vähentämään ikääntymiseen liittyvien sairauksien riskiä. Se sisältää sytokiineja, jotka hidastavat ikääntymistä ja suojaavat soluja vapailta radikaaleilta ja syövältä. Nesteytys auttaa pitäämään sinut nuorekkaana, mutta siinä auttavat myös nämä antioksidantit. Kookosvesi voi auttaa tasapainottamaan kehon pH­tasapainoa ja vahvistamaan ja kosteuttamaan sidekudosta.

7. Muita potentiaalisia terveysvaikutuksia

• Kookosvesi on luonnon diureetti ja sen sanotaan ehkäisevän virtsatietulehduksia ja auttaa ehkäisemään tai poistamaan munuaiskiviä.

• Eräs tutkimus osoittaa, että kookosvesi merkittävästi alensi systolista verenpainetta (yläpainetta) 71%:lla tutkimukseen osallistuneista verenpainetautia sairastavista henkilöistä.

• Koska kookosvesi on antifungaalinen, antibakteerinen sekä antiviraalinen juoma, se auttaa immuunijärjestelmää taistelemaan infektioita vastaan samalla, kun kitkee suolistomatoja ja poistaa hiivaa suolistosta.

download2

Kuva: fitlife.tv

Kaiken kaikkiaan kookos on todella fantastinen tuote. Kookospähkinöitä voit etsiä ruokakauppojen hedelmä­ ja vihannesosastolta. Hyvin varustellut marketit ja monet luontaistuoteliikkeet myyvät kookosvettä valmiiksi pullotettuna/purkitettuna.

Englanninkielinen alkuperäinen artikkeli: http://fitlife.tv/7-benefits-of-coconut-water/

 

Hyvinvoinnin.fi verkkokaupasta löydät Suomen laajimman valikoiman mm. luontaistuotteita, vitamiineja, luonnonkosmetiikkaa, luomutuotteita ja superfoodeja.  Koodilla ELATAYSILLA20 saat 20% alennuksen kaikista tuotteista!

1 alennuskoodi / henkilö. Koodi on voimassa 31.3.2018 asti.

Ostoksille pääset TÄSTÄ!

 

Yksi vastaus artikkeliin “7 syytä juoda kookosvettä”

  1. […] ”Kookosvedessä on antioksidantteja, jotka auttavat vähentämään ikääntymiseen liittyvien sairauksien riskiä. Se sisältää sytokiineja, jotka hidastavat ikääntymistä ja suojaavat soluja vapailta radikaaleilta ja syövältä. Nesteytys auttaa pitäämään sinut nuorekkaana, mutta siinä auttavat myös nämä antioksidantit. Kookosvesi voi auttaa tasapainottamaan kehon pH­tasapainoa ja vahvistamaan ja kosteuttamaan sidekudosta.” (lähde) […]

    Tykkää

Jätä kommentti

Pidä blogia WordPress.comissa.