Suolisto kuntoon!

Suolisto on toiset aivomme

Suoliston kuntoon laittaminen on auttanut ihmisiä paranemaan mitä erilaisimmista oireista ja vaivoista sydäntaudeista aina autoimmuunihäiriöihin, hormonaaliseen epätasapainoon ja hedelmättömyyteen. Esimerkiksi vuoden 2012 syksyllä tutkijat Kiinassa ja Euroopassa havaitsivat, että kakkostyypin diabetesta sairastavien suoliston bakteerikannassa on jotain normaalista poikkeavaa. Näiden tutkimusten mukaan kakkostyypin diabetesta sairastavien suoliston bakteerikanta on tavallista vihamielisempää. Tätä tautia sairastavilla on toisin sanoen suolistossaan liian vähän terveitä bakteereja ja liikaa oppotunistisia, tauteja aiheuttavia mikrobeja. On hyvin tärkeää siis ymmärtää, että suoliston parantaminen on kaiken A ja O eli toisin sanoen terveyden ja hyvinvoinnin kiistaton kivijalka. Usko pois, jopa 95% serotoniinista muodostuu suolistossa, jos siis masentaa tai mieli on muuten vain apea, mieti onko suolistosi kunnossa.

Haluan vilpittömästi auttaa henkilöitä, jotka kärsivät ikävistä suolisto-ongelmista, puhumattakaan suolistosairauksista kuten esim. haavainen paksusuolen tulehdus. En ole lääkäri, etenkään länsimaisen lääketieteen lääkäri ja se lienee itseasiassa ihan hyvä asia. Olen käynyt heidän vastaanotoillaan ihan liiaksi, saaden aina mukaani vain jonkin uuden lääkkeen reseptin. Sain tarpeekseni siitä kyykytyksestä ja itsepäisestä luonteestani johtuen aloin itse ottamaan asioista selvää. Suosittelen etsimään funktionaaliseen lääketieteeseen erikoistuneen lääkärin. Uskon, että varmasti suurin osa heistä osaa olla avuksi oikein keinoin. Kirjallisuudesta olen myös imenyt itseeni vallan mainiota tietoa.

En ala tässä kirjoittamaan mitään ”rakettitiedettä”, vaan pidän asiat yksinkertaisina, sillä ne ovat yksinkertaisia. Tai ainakin niin olen itse todennut. Jos ruokavaliosi ja elämäntapasi ovat olleet kautta aikain täysin retuperällä – kuten minulla oli, et voi millään vaatia silloin suolistoltasi edes tyydyttävää toimintaa. Ihmiset, jotka eivät ole joutuneet kokemaan elämässään suoliston täydellistä tilttaamista, eivät mielestäni voi ohjeistaa ja opastaa, ainakaan kovin uskottavalla tavalla henkilöitä, jotka kamppailevat pahojen suolisto-ongelmien kanssa. Olen itse joutunut käymään läpi koko lääkearsenaalin, Asacol, Azamun, Pentasa, Prednison, Remicade…mutta niistä ei ollut minulle riittävää hyötyä, oli siis alettava ottamaan itse asioista selvää. Länsimaisen lääketieteen lääkärit eivät kertaakaan edes ehdottaneet minulle suoliston perusteellista tutkimusta (nyt en tarkoita kolonoskopiaa), mutta kun varasin ajan funktionaalisen lääketieteen lääkärille, se oli hänen ensimmäinen ehdotuksensa. ”Emmehän me muuten voi tietää kuka tai mikä suolistossasi pitää valtaa…”

wellness_diabetic_diagram2

Suolistoanalyysi

Jos sinulla on todettu suolistosairaus ja olet asioinut ainoastaan länsimaisen lääketieteen lääkäreiden kanssa, olen suhteellisen varma, että he eivät ole teettäneet sinulle laajaa suolistoanalyysitutkimusta ts. kokonaisvaltaista ulosteanalyysiä. Se antaa hyvän kuvan suoliston terveydestä, mukaan luettuna bakteeri-, hiiva-, sieni-, ja loiskannat. Siitä selviävät myös rasvan imeytyminen ja tulehduksen osoittimet. Se on kertakaikkisen loistava tutkimus, joka pitäisi teettää aivan kaikille suolisto-ongelmaisille, aivan ensimmäisenä. Analyysin jälkeen tarkasteltaessa tuloksia tiedetään vasta mitkä joukot suolistossasi pitävät valtaa.

Candida albicans -hiiva erityisesti oli vallannut oman suolistoni. Useita huonoja bakteereita kuten esim. Escherichia colia oli aivan liiaksi kun taas hyviä bakteereita esim. Bifidobakteereita liian vähän. Analyysistä kävi myös ilmi, että minulla oli maksimaalinen riski ruoka-aineallergioille suoliston huonon kunnon takia. Vastustuskykyni oli pohjalukemissa (Fecal secretory IgA). CalPro -arvo oli luonnollisesti voimakkaasti koholla. Mielenkiintoista oli tietää myös kuitupitoisuus, joka oli liian alhainen. Siinä muutamia erittäin tärkeitä poimintoja, jotka mahdollistivat juuri oikeanlaisten ”luonnonlääkkeiden” käytön aloittamisen.

Testistä – analyysistä saadut tiedot ovat juuri niin hyödyllisiä kuin se terveysalan ammattilainen, joka ne tulkitsee. Useimmat länsimaisen lääketieteen lääkärit eivät ole tietoisia edellä mainitusta testistä, eivätkä osaa tulkita sitä. Tästä syystä suosittelen, että etsit käsiisi paikallisen funktionaalisen lääketieteen lääkärin tai lääkärin, joka suhtautuu ennakkoluulottomasti holistiseen lähestymistapaan. Tällaisella lääkärillä on paremmat valmiudet auttaa sinua laatimaan henkilökohtainen suunnitelma, joka kattaa ruokavalion, lisäravinteet, stressinhallinnan ja liikunnan harrastamisen.

Kuten todettua, analyysi kertoi suuresta riskistäni reagoida ruoka-aineille, joten halusimme lääkärini kanssa selvittää perinpohjaisesti myös sen puolen. Kävin hyvin laajassa ruoka-aineallergia testissä,  jossa käytiin läpi lähes 300 eri ruoka-ainetta. Testissä mitataan ruoka-ainespesifiset IgG- ja IgE-vasta-aineet sekä kokonais IgE-pitoisuus. Tulos oli melkoinen jytky, yllättävä sellainen. Sieltä paistoi esiin mm. ovalbumiinille 5 tason yliherkkyys. Ovalbumiini on kananmunan proteiini. Olin syönyt siihen asti kananmunia miltei päivittäin. Tuloksesta myös tunki esiin hyvin selkeää yliherkkyyttä pähkinöille, cashew ja hasselpähkinä taso 5, myös kiivi ja ananas taso 5, parapähkinä aivan maksimit eli taso 6.  Noita kaikkia oli tullut naposteltua enemmän tai vähemmän. Kuten ymmärtää saattaa terveellä maalaisjärjellä, että suoliston limakalvo tykkää todella kyttyrää kun sinne syötetään ko. 5 ja 6 tason ruoka-aineita.

Länsimaisen lääketiet. sisätautilääkärit määräävät mm. kortisonia jatkuvalla syötöllä kun suolisto on tulehtunut (mm. autoimmuunisairaudesta johtuen), mutta kortisoni ei millään tavalla poista itse tulehduksen aiheuttajaa – perimmäistä syytä. Se kyllä lamaannuttaa immuunijärjestelmää ja sitä kautta oireilut vähenevät, mutta kun annostus ajetaan alas, oireilut palaavat jälleen toden teolla. Lähtökohtana on siis yrittää selvittää itse tulehduksen ja oireiden aiheuttaja ja poistaa se tai ne, eikä vain yrittää kovien lääkkeiden avulla lievittää oireita.

Verenkuva

Kunnollinen verenkuva on ensisijaisen tärkeä. Useimmat valtasuuntausta (länsim. lääket.) edustavat lääkärit tilaavat kyllä täyden verenkuvan, mutta eivät usein ole tietoisia testauksen uusimmista edistysaskelista. Jos verenkuvan tilaa funktionaaliseen lääketieteen lääkäri, saat syvemmän käsityksen terveydentilastasi. Eli jälleen kerran muistuksena, ihminen on tutkittava kokonaisvaltaisesti, vaikka itse oireilut olisivatkin suolistossa.

gut-colon

Poista, korvaa, istuta uutta ja korjaa

Funktionaalisen lääketieteen suoliston kunnostamisen neljä peruspilaria ovat juurikin nuo neljä. Aivan ensimmäiseksi on alettava poistamaan suolistosta kaikki ne, jotka muodostavat esteen suoliston optimaaliselle toiminnalle. Kyseessä voivat olla toksiset mikrobit, kuten virukset, bakteerit, hiivat tai loiset. Kuten aikaisemmin kerroin, suolistossani valtaa pitivät juurikin ko. viholliset.

Kun suolisto on päässyt totaaliseen rapakuntoon, sen parantaminen ottaa aikansa ja se kuinka kauan se loppupeleissä ottaa, on täysin yksilökohtaista. Tarvitaan lääkkeettömiä luonnonantimia, ravintolisiä, stressitöntä elämää ja ennen kaikkea ruokavalion määrätietoista noudattamista. Jos eksytään polulta, ei auta kuin palata takaisin lähtökuoppiin, oikotietä ei ole ja piste.

Ennen kuin menet ruoka-aineallergia testiin, voit jo itsekin tehdä pieniä testejä ja tarkastella onko niillä vaikutuksia suoliston oireiluihin. Yleisimpiä toksisia reaktioita laukaisevia ruoka-aineita ovat maitotuotteet ja gluteeni.  Jättäisin muutamaksi viikoksi sivuun myös kananmunat sekä kaikki viljatuotteet. Eikä siinä vielä kaikki, kolme pahinta ovat sokeri, alkoholi sekä kofeiini. Muista, että hedelmissä on myös runsaasti sokeria, joten myös niiden välttäminen suoliston kuntoon laittamisvaiheessa on järkevää, sillä sokeri kaikissa muodoissaan ruokkii tulehdusta. Se miten jokainen ihminen reagoi eri ruoka-aineisiin on hyvin yksilökohtaista. Jos et onnistu selvittämään omien kokeilujesi kautta mikä ruoka-aine aiheuttaa sinulle ongelmia, on ainoa vaihtoehto mennä silloin testiin, kuten minä tein. Se ei ole halpaa lystiä, mutta haluatko kärsiä vaivoista ja oireiluista mielummin loppu elämäsi? Sinä sen päätät.

Suoliston korjaaminen – parantaminen

Kun olet saanut selville aiheuttaako jotkin ruoka-aineet sinulle ongelmia on aika alkaa pistämään suolistoa uuteen uskoon. Oikeanlaiset ravintolisät ovat kaikki kaikessa kun suolen limakalvoa aletaan parantamaan. Jatkuvan ripulin ja suolen huonon kunnon seurauksena suurin osa tärkeistä vitamiineista ja mineraaleista eli suolen limakalvon rakennusaineista ei pääse, eikä ehdi imeytymään. Luettelen seuraavaksi ravintolisiä, joista on todettu olevan hyötyä suoliston parantamisessa ja joita olen myös itse käyttänyt. Jos kärsit hyvin vakavista suolisto-ongelmista silloin suosittelen myös menemään funktionaalisen lääketieteen lääkärin vastaanotolle, joka suunnittelee sinulle henkilökohtaisen ohjelman, joka pitää sisällään niin ruokavalion kuin tarvittavat lisäravinteetkin.

Alla esiteltyjä tuotteita suosittelen erityisesti henkilöille, joilla on suolistosairaus tai jonkin asteisia vatsan / suoliston alueen ongelmia. Käytän itse tuotteita säännöllisesti joka päivä.

Aloe Vera hunaja -geelijuoma

shop_banner_animation_fi

Voit ostaa tuotteen suoraan verkkokaupasta TÄÄLTÄ!

Tämä on erinomainen tuote!

Sertifikaatti: SGS_INSTITUT_FRESENIUS_Zertifikat_ALOE_VERA_2013

Aloe Vera hunaja -geelijuomassa on 300 bioaktiivista ainetta luonnosta, oikeassa suhteessa toisiinsa. Aloe Vera hunajan vaikutukset perustuvat juuri näiden kaikkien aineiden yhteisvaikutukseen. Tuote sisältää kukkaishunajaa, joka edes auttaa Aloe Vera vaikutuksia. LR Aloe Vera juoman hellävaraisen valmistustavan ansiosta on voitu todistaa sen sisältävän tärkeitä kivennäisaineita, kuten kalsiumia, rautaa, natriumia, kromia, magnesiumia, mangaania, kuparia, seleeniä, sinkkiä ja elintärkeitä rasvahappoja. Tämän lisäksi se sisältää B1-, B2-, B6- ja B12-, C-, A- ja E-vitamiinia sekä hivenaineita ja monia sekundäärisiä kasviaineita.

Tämän tuotteen ansiosta sain suoliston oireiluihini erittäin suurta apua. Myös monet mm. Colitis Ulcerosa suolistosairautta sairastavat henkilöt ovat antaneet minulle henk. koht. hyvin positiivisia palautteita tästä tuotteesta, sillä he ovat saaneet merkittävää apua sairauden aiheuttamiin ikäviin oireiluihin ja voineet jättää vähintäänkin kortisonin pois jatkuvasta käytöstä. Myös mm. Asacol -lääkkeen annostuksia on voitu vähentää tai jättää jopa kokonaan pois, kuten minulla kävi.

Aloe Vera -geelijuoman säännöllinen käyttö on hyvin tärkeää! Suolistosairauden ollessa kyseessä on geelijuomaa käytettävä säännöllisesti vähintään 4 kuukauden ajan. Minulle on raportoitu, että oireilut ovat alkaneet vähentyä selkeästi jo vajaan kahden kuukauden käytön jälkeen. Noin kuukauden kestää, että päästään ottamaan maksimiannostusta.

Annostusta nostetaan pikku hiljaa kohti maksimia, jotta elimistö tottuu Aloe Veraan. Aluksi ensimmäinen viikko 10ml 3 x päivässä, sitten viikko 20ml 3 x päivässä, sitten 30 ml 3 x päivässä ja lopuksi voit alkaa ottamaan maksimiannosta 35ml 3 x päivässä. Ensimmäisen pullon aikana keho puhdistuu tehokkaasti kuona-aineista. Parhaimmat vaikutukset alkavat annostuksen noustessa maksimiin.

Aloe Vera -geelijuoman käyttö on suositeltavaa kaikille – ainakin kuuriluontoisesti silloin tällöin. Keho puhdistuu sekä suolen limakalvo uudistuu.

Satunnaistetussa kaksoissokkotutkimuksessa aloe vera -geeli 100 ml:n päiväannoksella osoittautui lumelääkettä tehokkaammaksi lievästi tai kohtalaisesti aktiivisen haavaisen paksusuolentulehduksen hoidossa.

Lähde: Landmead L, Feakins RM, Goldthorpe S ym. Randomized, double-blind, placebocontrolled trial of oral aloe vera gel for active ulcerative colitis. Aliment Pharmacol Ther. 2004 Apr 1;19 (7):739-47.

home-remedies-for-ulcerative-colitis-opt


Probiootti Pro12

 Pro12 on patentoitu patenttinumerolla EP 2228067 A1.

shop_banner_animation_fi

Voit ostaa tuotteen suoraan verkkokaupasta TÄÄLTÄ!

Lataa Pro12 PDF -esittelytiedosto: Pro12

Hyvin ainutlaatuinen saksalainen patentoitu probioottituote, jossa on 12 erilaista bakteerikantaa! Kaksinkertainen mikrokapselointi!

Ratkaisevaa probioottisten tuotteiden vaikuttavuudelle on bakteereiden eloonjäämisaste kriittisen mahan läpikulun aikana matkalla suoleen. Mahassa olevat suolahapot voivat tuhota bakteereita ja tehdä ne tehottomiksi. Pro 12 on tuplasti mikrokapseloitu tuote, joka suojaa bakteereita selvästi tehokkaamin kuin monet muut tuotteet.

Terveelliset bakteerit auttavat ruoan pilkkomisessa ja ravintoaineiden sulattamisessa sekä tehostavat vastustuskykyä.

pro12_3         Klikkaa kuvaa, kuva aukeaa isommaksi!

 

Lue YLE akuutin artikkeli ”Suoliston bakteerit ja mielenterveys”.

Lue YLE akuutin artikkeli ”MS-tautiin apua probiooteista”.

Lue Tieteen artikkeli ”Bakteerien puute sairastuttaa”.


Colostrum – Ternimaito

shop_banner_animation_fi

Voit tilata Colostrum -ternimaitotuotteet suoraan verkkokaupasta TÄÄLTÄ!

Katso esittely: Esittely LR Colostrum -ternimaito 2015

Ternimaito sopii erinomaisesti ruoansulatuskanavan ongelmiin ja (auto) immuunijärjestelmän sairauksiin. Näitä ovat krooninen ripuli, tulehdus, reuma, Crohnin tauti, haavainen koliitti (colitis ulcerosa).

Lehmiltä juuri ennen poikimista erittyvän maidon – ternimaidon on osoitettu auttavan suolistoa paranemaan vuotavaa suolistoa korjaamalla. Se sisältää kasvutekijöitä, jotka parantavat suoliston seinämän limakalvojen vaurioita, sekä suuria määriä immunoglobuliinia, joka auttaa estämään tulehdusprosessia sekä vähentämään haitallisia bakteereja.

Netistä löytyy hyviä artikkeleita ternimaidon sekä probioottien suolistoa parantavista vaikutuksista.

Laktoferriini/Ternimaito 

Ternimaidosta saatavan laktoferriini-nimisen glukoproteiinin on osoitettu olevan antibakteerista ja immuunijärjestelmän toimintaa tukevaa. Se estää myös suoliston tulehduksia ja sitä käytetään ruoansulatuselimistön tulehdusten hoidossa ja ehkäisyssä.

Lähde ternimaidosta: http://www.cleanprogram.com/clean-gut-the-book.html

Suomenkielinen nimeke: Puhdas suolisto, Kirjailija: Alejandro Junger.


ProBalance – happo-emästasapainon ylläpitämiseen

shop_banner_animation_fi

Voit ostaa tuotteen suoraan verkkokaupasta TÄÄLTÄ!

Lue tuotteesta tarkemmin TÄÄLTÄ!

Liian hapan kehon pH on osoitus epätasapainosta ja altistaa sairauksille. Se heikentää kehon kykyä imeä ja käyttää hyväksi ravinteita. Happamuus alentaa energiantuotantoa soluissa sekä solun kykyä korjata itseänsä ja poistaa aineenvaihdunnan sivutuotteita.

Liikahappamuuden oireita, kehon happamoituminen alkaa ilmentyä seitsemässä vaiheessa:

1. energian puute ja väsymys

2. yliherkkyys ja ärtymys (esim. herkkä vatsa, allergiat)

3. limaneritys ja tukkoisuus

4. tulehdukset

5. pehmytkudoksen kovettumat (esim. SLE, borrelioosi, fibromyalgia, valtimoiden kovettuminen, plakki)

6. haavaumat

7. rappeutuminen (esim. syöpä, sydäntauti, aivohalvaus, AIDS, ALS, MS-tauti, diabetes)

Oireet voivat olla lieviä epätasapainon alkuvaiheessa. Ne saattavat ilmetä esim. iho-oireina, päänsärkynä, vilustumisina, poskiontelontulehduksina ja allergioina. Myöhemmin ilmenee vakavampia oireita. Heikentyneet elimet alkavat oireilla ja seurauksena on ongelmia esim. kilpirauhastoiminnassa, lisämunuaisissa ja maksassa.

Monet tutkijat uskovat kroonisen liiallisen happamuuden vaikuttavan sairauksissa kuten diabetes, syöpä, osteoporoosi, sydäntauti, heikko immuniteetti, krooniset infektiot ja monet muut krooniset ja rappeuttavat sairaudet.

Erityisesti jos sairastat suolistosairautta on happo-emästasapainon oltava ehdottomasti tasapainossa, jotta elimistölle/suolistolle voidaan antaa optimaaliset olosuhteet parantua!

HUOM! Mikäli saat yllä mainituista tuotteista apua (tilatessasi ne ensin verkkokaupasta), pääset jatkossa tilaamaan tuotteita reilusti edullisemmin – tukkuhinnalla. Ole yhteydessä!


Power-of-positive-thinking

Puhtaan elämän psykologian ymmärtäminen

Haluan muistuttaa eräästä hyvin tärkeästä asiasta – mielen voimasta. Olet ehkä kuullut sanonnan, jonka mukaan 80 prosenttia jokaisesta hankkeesta on psykologiaa ja 20 prosenttia toimeen ryhtymistä ja aikomuksen toteuttamista. Pitivätpä prosenttiluvut paikkansa tai eivät, totuus on joka tapauksessa se, että ajatuksemme omasta terveydestämme toisin sanoen määrittelee, miten terveitä olemme.

Siispä, hautaa negatiiviset ajatukset sen siliän tien ja puske sen sijaan mieleesi mahdollisimman paljon ja mahdollisimman usein mukavia positiivisia ajatuksia. Pidä siis lippu korkealla, äläkä päästä sitä tipahtamaan!

calm-mind

Rauhoita mielesi ja kehosi kokonaisvaltaisesti

Erityisesti suolistosairauksista tai ylipäätään suolisto-ongelmista kärsivät henkilöt saattavat olla aika ajoin hyvin ahdistuneita ja masentuneita. Silloin on ensisijaisen tärkeää pyrkiä saamaan mieli sekä koko keho mahdollisemman tyyneeksi, rentoutuneeksi ja rauhalliseksi. Jos et vielä tiennyt, niin nyt tiedät, että stressi aiheuttaa jopa 90% kaikista sairauksista. Se on todella paljon se. Stressi voi muun muassa hidastaa/nopeuttaa ruoan kulkua, herkistää suolistoa kivulle, lisätä suoliston läpäisevyyttä, vähentää limakalvojen verenkiertoa ja muuttaa suoliston bakteerikantaa. On esitetty myös, että esimerkiksi stressihormonit kortisoli, adrenaliini ja noradrenaliini voivat muuttaa suoliston bakteerikantoja 2, 3, 4.

Probioottien käyttäminen on siis ehdottoman tärkeää!

On erinomainen keino harjoittaa meditointia, hengitysharjoituksia ym., mutta jos et onnistu millään rauhoittumaan edes aloittaaksesi rentoutusharjoituksia ei ole synti turvautua luontaiseen apuun. Suosittelen nimittäin ravintolisänä myytävää teaniini-valmistetta. Ehdottoman suosikkini löydät täältä.

Parasta mielen ja stressitasojen nollausta on matkustelu mukavissa rentouttavissa maisemissa. Itse suosin omatoimimatkailua ja suosittelenkin kokeilemaan vaikkapa Momondoa lentojen ja hotellien varaamiseen tai sitten vain lähdet rentouttavalle pyörälenkille.

Yhteenvetona voisin todeta, että anna kehollesi/suolistollesi ensin ne välttämättömät toipumiseen tarvittavat työkalut käyttöön, niin lisäravinteiden, ruokavalion kuin stressin hallinnankin suhteen, niin se kyllä hoitaa itse loput!

Muista, että terveyttä on aina mukavampi hoitaa kuin sairautta. Valitettavan moni kuitenkin ”herää” vasta sitten kun on jo myöhäistä. Pidä siis suolistosi kunnossa!

YHTEYDENOTTOLOMAKE

12 Comments on “Suolisto kuntoon!

 1. Kiitos, kallisarvoisista tiedoista. Tämänlaista huolellista neuvoa kaipaan moneen asiaan kun on terveydestä kyse.Kiitos Viitamiinien käyttömaininnasta sekä AloeVera- geelijuomasta. Tulen hankkimaan sitä.

  Liked by 1 henkilö

 2. Hyvä artikkeli! Minulla myös todella huonoja kokemuksia pojan crohnin taudin hoidosta lastenkilinikalla, niin paljon vaan kortisonia ja estolääkkeitä että oireet pysyy kurissa, onneksi tajusin lähteä tutkimaan vähän erilaisia parannuskeinoja ja tämä tepsii!

  Liked by 1 henkilö

 3. Varmaan hyviä neuvoja, mutta kalliiksi käy kun pitää jatkuvasti noita tuotteita ostella ja syömisiään säännöstellä. Muka torilta ei hedelmiäkään saisi ostaa? Pitänee noita probiootteja sitten testata.

  Tykkää

 4. Hei, Ulla! Syömisiä säännöstellään niin kauan kunnes suolisto on tuntuvasti parantunut – sietää jo eri ruoka-aineita. Monet suolistosairautta sairastavat joutuvat maksamaan määrätyistä lääkkeistään useita kertoja enemmän kuukausitasolla kuin mitä mainitsemani lääkkeettömät tuotteet suoliston hoidossa tulevat maksamaan. Useat ovat myös voineet vähentää merkittävästi lääkityksiään aloittaessaan käyttämään LR:n tuotteita. Aina kun kovista lääkkeistä päästään vähänkään eroon – on selvää, että se on erinomainen asia. Hedelmiä kannattaa ostaa juurikin torilta ilman muuta!

  Tykkää

 5. Hei, Suositteletko jotain tiettyä kalaöljyä? Niissäkin on varmasti eroa.

  Tykkää

 6. Haavainen paksusuolentulehdus parani minulla jättämällä maitotuotteet pois. Kymmenen vuoden jatkuvasti pahentunut kärsimysnäytelmä loppui kuin seinään. Näytelmän konna oli maito. Nyt olen ollut oireeton kymmenen vuotta.

  Väittäisin kokemukseen perustuen, että ruokavaliossa on syyllinen suolistosairauksiin – todennäköisesti myös psykofyysinen yhteys taudin puhkeamiselle on olemassa.

  Tykkää

 7. Mun pitkään jatkuneiden vatsaoireiden taustalta löytyi myöhäisvaiheen borrelioosi. Punkkialtistus oli 10vuotta sitten. Laktoosi-intoleranssi, keliakia, heliko jne.oli testattu. Calpro oli hieman yli viitearvojen. Kun sain hoidon borrelioosiin (yht 2,5kk antibiootteja joista 4vk suonensisäistä), tuli myös vatsa kuntoon jo ensimmäisellä viikolla vaikka yleensä antibiootit tuhoaa suoliston normaalin toiminnan. En syönyt precosaakaan kuin tuon ensimmäisen viikon. Sen jälkeen se osoittautui turhaksi. Ensimmäistä kertaa vuosiin en kärsinyt järjettömistä vatsavaivoista enkä ollut kahlittu kotiini syömisen jälkeen. Borrelian häädön jälkeen olen voinut syödä lähes kaikkea ruokaa kun aiemmin jouduin rankasti rajoittamaan ruokavaliota.

  Tykkää

 8. joru
  Mikähän auttaisi suolistovaivaan jota on ollut jo vuosia,noin 12 tuntia syömisestä vaivat alkavat vasemmalla ylävatsalla ja ovat kaikkein pahimmat aamuyöllä, kipu on todella kovaa ei nukkumisesta tule mitään ilman Alprox lääkettä. Suolisto on tähystetty moneen kertaan ylä ja ala kautta ei mitään vikaa löydy,on tehty kapselikamera kuvaus jossa näkyy koko suolisto.
  ruokavaliota on kokeiltu monenlaista, jätetty pois vehnä,gluteeni, omena ym.

  Tykkää

 9. Olisi hyvä myös tiedottaa kenelle ei sovi kyseiset tuotteet. Esim berberiini, itsessään ei ole kovin tehokas sieni-infektioiden hoidossa.
  ja et ummetus ja vatsavaivat ovat yleisempiä sivuvaikutuksia, muita mahdollisia sivuvaikutuksia on unettomuus, päänsärky, pahoinvointi ja hengenahdistus.

  berberiini lisää serotoniinin määrää aivoissa joten ssri lääkkeiden kanssa nauttiessa kannattaa se ottaa huomioon ettei aivot ala käydä ylikierroksilla.

  Diabeetikoilla berberiini saattaa! aiheuttaa alhaista verenpainetta.
  Et aina näissä rohdoksissa pitää ottaa huomion yksilöt ja määrät.
  Kaikki ei sovi kaikille ja jopa luonnollisissa lääkkeissä on omat haittavaikutuksensa.

  Tykkää

 10. Todella hyödyllinen artikkeli. Tästä sai paljon mielenrauhaa, kun tietää mistä on mahdollisesti apua. Kiitos!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: