Vinkit ensimmäiselle Lähi-Idän matkalle

Oletko suunnittelemassa ensimmäistä Lähi-Idän matkaasi, mutta et oikein tiedä minne kannattaisi suunnata? Kannattaa ensimmäisellä reissulla suunnata suht tuttuun kohteeseen ja päästä sitä kautta tutustumaan paikalliseen kulttuuriin ja tapoihin. Lähi-Itä on joka tapauksessa todellinen ihmiskulttuurin kehto sekä myös useimpien valtauskontojen syntysija. Sieltä löytyy upeita, koskemattomia hiekkarantoja varman auringon alta ja päivän päätteeksi voi lähteä ihastelemaan maailmankuuluja auringonlaskuja aavikolle. Jos intohimonasi on sukellus ja snorklaus, Punaisen meren värikäs merimaailma tekee varmasti vaikutuksen kokeneempaankin sukeltajaan.

Kun ollaan islamilaisessa maassa, osa paikallisista naisista käyttää huivia tai huntua. Hotellialueiden ulkopuolella onkin fiksua pukeutua paikallista kulttuuria kunnioittaen, joten helteisestä säästä huolimatta miesten ei ole sopivaa liikkua ilman paitaa ja naisten on hyvä valita ainakin olkapäät peittävä yläosa. Siitä ei kannata kuitenkaan tehdä sen suurempaa numeroa. Maassa maan tavalla.

Olet varmasti kuullut Dubaista ja maailmanluokan luksushotelleista ja mitä hulppeimmista rakennusprojekteista, mutta oletko kuullut esim. Omanin pääkaupungista Masqatista? Siellä sinulla on mahdollisuus välttää suurimpia turistijoukkoja, mikäli turistirysät eivät ole sinun juttusi. Tai miten olisi Jordanian pääkaupunki Amman? Tiesitkö muuten, että maailman matalin kohta löytyy Jordanian, Länsirannan ja Israelin rajalla sijaitsevasta Kuolleestamerestä, joka on 418 m merenpinnan alapuolella. Näin on.

Tarjontaa Lähi-Idässä on siis laidasta laitaan. Dubain ostosparatiiseista Omanin rönsyileviin toreihin. Matka Lähi-itään onkin takuulla antoisa reissu niille, jotka haluavat kokea jotain erilaista!

Mikäli Lähi-Idän kohteet polttelevat mielessä, käy lukemassa kuusi erinomaista vinkkiä vaikkapa jo tulevan syksyn tai talven reissullesi ja eikun menoksi ja täysillä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: