Mitä täysillä eläminen tarkoittaa?

Niin, siinäpä hyvä kysymys. Varmasti niin monta vastausta kuin vastaajaakin. Jos mietit itseäsi, mitä se sinulle tarkoittaa? Miksi olet päättänyt tykätä perustamastani Elä täysillä Facebook -sivusta?

Kerron oman näkemykseni. Jokaisella ihmisellä on oma täysillä elämisen asteikkonsa, jonka mukaan elää. Asteikolle on jaoteltu erilaisia elämän asioita ja kokemuksia, jotka omasta mielestä tuntuvat hyvältä ja joita haluaa tehdä ja kokea mahdollisimman usein. Erot ovat kuitenkin suuria eri ihmisten kesken. Se, miksi erot ovat suuria johtuvat useimmiten koetuista elämän eri vaiheista. Yksinkertainen esimerkki voisi olla, että mikäli olet jossain elämäsi vaiheessa sairastunut vakavasti, mutta olet saanut itsesi jopa elämän ja kuoleman porteilta vielä takaisin terveeksi, voi olla, että elämän arvosikin ovat menneet samalla uusiksi. Siinä missä ennen sairastumistasi et tuntenut suurta nautintoa lähtiessäsi sadepäivänä metsään kävelemään, kaiken kokemasi jälkeen nautit siitä suunnattomasti ja tunnet eläväsi täysillä.

Ihminen, joka jatkuvasti elää tulevassa, haaveilee ja unelmoi jostain, jota välttämättä ei edes koskaan saa itselleen, ei pysty todennöisesti elämään täysillä, ainakaan tässä ja nyt. Täysillä elämisen ydin on siinä, että ymmärrät eläväsi tätä päivää. Menneet on menneitä, ne on syytä käsitellä ja käydä läpi, mutta jos jäät niihin jumiin, et saa mahdollisuutta elää täysillä. Sama pätee tulevaisuuden kanssa. On tervettä haaveilla ja unelmoida, mutta et voi elää jatkuvasti siellä missä et ole juuri nyt. Elämä lipuu ohi.

Elämäsi ei pysy tasapainossa, jos kiskot jatkuvasti kahta köyttä yhtä aikaa eri suuntiin. On himmattava otetta toisesta tai päästettävä kokonaan irti. Sen jälkeen helpottaa kun kiskominen loppuu. Pitää tehdä päätöksiä, toisinaan rohkeitakin – kerran täällä vaan eletään asenteella. Ei se ota jos ei annakaan. Kukaan ei tule sinua kotoa uuteen työpaikkaan hakemaan, eikä uuteen parisuhteeseen. Sinua ahdistaa ja stressaa niin pitkään kunnes päätät tehdä ratkaisuja ja päästää irti.

Jokainen ihminen kamppailee jatkuvasti omien ajastustensa ja tunteidensa kanssa. Niitä tulee ja menee solkenaan. Mitä olisi viisasta tehdä ja mitä ei. Kumpa nyt tekisin oikean päätöksen. Mikäli et saa tehtyä sitä oikeaa päätöstä, lähde kuitenkin siihen suuntaan jonne sydän sanoo, kuuntele itseäsi, havainnoi, kuulostele minne se haluaa. Se tietää kyllä mitä haluaa, mutta reitti sinne ei aina ole suora. Se vaatii mäkiä ja kivikoita, suota ja ryteikköä, mutta pääasia, että olet matkalla. Itse olen elämässäni noudattanut ohjetta, että tee juuri niin ja niitä asioita, joita haluat, äläkä stressaa itseäsi sillä, mitä muut siitä ajattelevat. Se on toiminut.

Olet ehkä huomannut, että olen jakanut Elä täysillä Facebook sivustolla ns. elämän viisauksia. Tuollaisia kuin tuossa alla. Miksikö?

Siksi, että haluan sinun elävän täysillä. Toivon, että nuo tekstit herättävät mahdollisimman monia. Herättävät ajattelemaan tätä omaa ainutkertaista elämää ja mitä kaikkea sen kanssa voi tehdä kun pysyy liikkeessä. Olen itse käynyt läpi raskaita vastoinkäymisiä elämässäsi. Vakavat terveys ongelmat, työpaikkojen menetykset, avioero…, kaikki ne ovat ihan aikuisten oikeesti muovanneet minusta aina uudenlaisen päivitetyn version itsestäni. Se millainen olin 10 vuotta sitten ja olen nyt, tunnen että siinä on valovuoden ero. Sinä aikana on tapahtunut muun muassa kaikki nuo edellä mainitut. Toisinaan olen kiitollinen niille, että ovat tapahtuneet. Tärkeintä on kuten jo aiemmin mainitsin, pääasia ettei jää menneeseen jumiin. Et pääse eteenpäin, jos menneen köysi kiskoo sinua voimalla taaksepäin. Siitä on päästettävä irti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: